نکاتی برای چیدمان مطب

1- استفاده از رنگ‌های روشن و خنثی در چیدمان مطب می‌تواند احساس آرامش را القا کند و ازآنجایی‌که مراجعه‌کنندگان مطب پزشکان معمولاً دچار استرس هستند، طراحی فضایی که در آن از رنگ‌های خنثی و روشن مثل سفید، خاکستری، سبز و آبی کم‌رنگ، استفاده‌شده باشد می‌تواند استرس و فشار عصبی آن‌ها را کم ترکند.

توجه داشته باشید که می‌توانید با استفاده اجزایی بارنگ گرم‌تر، فضای انرژی بخشی را به مطب تزریق کنید، به این منظور می‌توانید از مبل‌ها یا تابلوهایی بارنگ گرم و شاد در دکوراسیون بهره بگیرید.

2- نورپردازی ازجمله نکات مهمی است که در چیدمان مطب باید موردتوجه قرار بگیرد. توجه داشته باشید که بهتر است نور مطب به‌صورت نقطه‌ای باشد تا علاوه بر این‌که فضای روشنی را ایجاد می‌کند و بیماران را با نورهای مستقیم مشوش نکند. به این منظور می‌توانید از چراغ‌هایی که در سقف تعبیه می‌شوند استفاده کنید.

3- جنس وسایل به‌کاررفته در چیدمان مطب از اهمیت بالایی برخوردار است. اجناس مرغوب و باکیفیت قیمت بالاتری دارند ولی علاوه بر اینکه راحت تمیز می‌شوند، عمر بالاتری دارند و در طولانی‌مدت از اتلاف هزینه جلوگیری می‌شود.

4- سازگاری دکوراسیون با محیط درمانی اهمیت بسیاری در چیدمان مطب دارد، برای مثال مطب اطفال باید از المان‌های سرگرم‌کننده بارنگ شاد برخوردار باشد. استفاده از تلویزیون و وسایل بازی در اتاق انتظار می‌تواند برای کودکان لذت‌بخش باشد. همچنین پخش موسیقی‌های ملایم می‌تواند تأثیر به سزایی در القای حس آرامش به بیماران داشته باشد.

5- ازآنجایی‌که گاهی بیماران و همراهان آن‌ها زمان زیادی را در مطب پزشک صرف می‌کنند، بهتر است همه‌ی وسایلی که برای راحتی هرچه بیش‌تر آن‌ها نیاز است در محیط فراهم باشد، برای مثال استفاده از صندلی‌های راحت در چیدمان مطب اامی است. همچنین پیشنهاد می‌کنیم حتماً از یک کتابخانه‌ی کوچک در گوشه‌ای از اتاق انتظار استفاده کنید، تا بیماران بتوانند قسمتی از وقت خود را به مطالعه اختصاص دهند.

6- بهتر است رنگ دیوارهای اتاق معاینه و اتاق انتظار تفاوت فاحشی باهم نداشته باشد تا احساس امنیت به بیمار القا شود، در عوض می‌توانید در اتاق معاینه از طیف‌های رنگی مختلف اتاق انتظار، استفاده کنید.


مشخصات

آخرین جستجو ها